Taal
NL
EN
Tekstgrootte
-
+
Kairos Palestina

Conferentie 'Uur van de Waarheid. Het Palestijnse Kairos-document in Nederland'

Vrije Universiteit, 15 en 16 september 2011

Met bijdragen van o.a.: Desmond Tutu (videoboodschap), Naim Ateek, Jan Pronk, Cedar Duaybis, Jamal Khader, Stephen Sizer, Hans van der Ven, Mark Braverman, Ron Kronish, Manuela Kalsky, Arjan Plaisier en Jaap Hamburger.

Palestijnse christenen hebben in december 2009 hun Kairos-document uitgebracht: een schreeuw om recht vanuit het hart van het Palestijnse lijden. Kairos is Grieks voor het beslissende moment. Voor de Palestijnen is dat aangebroken; van een vredesproces is al jaren geen sprake meer. Onrecht tekent het leven van Palestijnen. Palestijnse christenen spreken zich daarom uit tegen de Israëlische bezetting die de menselijkheid van zowel Israëliërs als Palestijnen aantast. Zij roepen op tot een oplossing waarbij zowel Israëliërs als Palestijnen in vrijheid en veiligheid kunnen leven. Zij roepen christenen wereldwijd op tot kritische bezinning op hun eigen theologie.   

Die kritische bezinning is ook in Nederland nodig. Hoe bepalen onze Nederlandse geschiedenis, cultuur en theologie onze houding en denkbeelden? Dragen deze bij aan vrede en recht, of niet?  De conferentie wil een aanzet zijn tot een Nederlandse contextuele theologie en tot hernieuwde bezinning op sociale gerechtigheid in onze samenleving.

Bekijk het programma. en de lijst met workshops.
Lees de biografieën van de sprekers. Verdere informatie: Janneke Stegeman.

Land van Mensen
Christenen, joden en moslims tussen confrontaties en dialoog

BoekomslagOp de conferentie zal aan de deelnemers het nieuwe boek van socioloog en theoloog Gied ten Berge worden uitgereikt. Het heet Land van Mensen. Christenen, joden en moslims tussen confrontaties en dialoog.

De auteur is bestuurslid van Kairos Palestina Nederland. Het boek is een uitgave van Valkhofpers in Nijmegen. Het betreft een comparatieve studie naar verschillen en geschillen over het Land binnen de drie religies. Lees meer...

Huisregels
- deelname staat alleen open voor wie geregistreerd is als deelnemer en heeft betaald
- het programma voorziet beperkt in ruimte voor plenaire reacties en gesprek. Wij vragen deelnemers hun plenaire reacties te beperken tot die momenten, die door de dagvoorzitter worden aangegeven. Voor vragen en gesprek is volop ruimte in de workshops en gespreksgroepen.Bert de Vries: 'Verdriet en
verontwaardiging over de
opstelling van de Neder-
landse regering' lees meer

Donaties

Draagt u het werk van de stichting Kairos Palestina een warm hart toe en wilt u ons ondersteunen?
Klik hier om te doneren.


iDeal


Algemeen Nut Beogende Instelling
Follow us on Twitter