Taal
NL
EN
Tekstgrootte
-
+
Kairos Palestina

Nieuws

7 oktober 2015

CDA-ers discussiëren over hun Israël/Palestina beleid

In CDA.nl, het kwartaalblad van het CDA, staat in de maand oktober een interessant interview met de CDA-Tweede Kamerfractie-woordvoerder voor Buitenlandse Zaken Raymond Knops en Jan Elshout, de voorzitter van het informele CDA-Ledenberaad Midden Oosten. Het artikel laat zien dat het CDA met kleine stapjes aan het opschuiven is naar kritischer posities. De reis van Sybrand Buma en Raymond Knops naar Israël/Palestina in mei jl. waarbij zij onder meer de Tent of Nations bezochten, lijkt zijn impact niet gemist te hebben. Dat laat zien dat contacten en discussies met CDA prominenten  zinvol blijven, die van binnenuit, en die van buitenaf. Het artikel geeft een nuttig inzicht in de ontwikkelingen binnen het CDA.

Op de achtergrond lijkt er kerkelijk ook een wat andere wind te waaien. In de maand oktober spreken twee kritische rabbijnen uit Israël voor kerkelijke gremia. Rabbijn Ron Kronish die pas scherp afstand nam van de aanvallen op christelijke kerken in Israël spreekt op 28 oktober de kardinaal Willbrandslezing en is daarvoor de gast van Luce  en de katholieke Raad voor het Jodendom. Onze columnist rabbijn Jeremy Milgrom is 19 oktober de gast van Kerk in Actie en Kerk en Israël (PKN).

De verharding in Israel, waar christenen meer het mikpunt van lijken te worden (brandstichting in Tabgha, de vernielingen bij de Tent of Nations, de muur dwars door de Vallei van Cremisan, de paus die 'terecht' moet staan voor een nep-Sanhedrin voor 'misdaden tegen het joodse volk', doen menig christen in kerk en politiek vandaag achter de oren krabben.

Lees de gehele discussie via deze link [volgt zsm]

Afbeelding: Raymond Knops. Foto: De Tweede Kamer.

Donaties

Draagt u het werk van de stichting Kairos Palestina een warm hart toe en wilt u ons ondersteunen?
Klik hier om te doneren.


iDeal


Algemeen Nut Beogende Instelling
Follow us on Twitter