KairosPalestina

Jeruzalem

Hier vindt u alle informatie over Jeruzalem. Klik op de knop “Lees Meer” voor meer informatie.

Een bezoek aan Jeruzalem

Jeruzalem is een stad in Israël die van grote betekenis is voor de drie grootste godsdiensten: jodendom, islam en christendom Zowel Israël als Palestina hebben Jeruzalem als hoofdstad. West-Jeruzalem is de hoofdstad van Israël, het oostelijke deel hoort bij Palestina. Het is een multiculturele stad met een eeuwenoude geschiedenis. Geleerden geloven dat de er ergens rond 3500 jaar voor Christus al nederzettingen waren in Jeruzalem. Ondertussen is het een van de snelst groeiende toeristische bestemmingen ter wereld.

Er zijn 60 musea, 2.000 archeologische vindplaatsen en bijna 1600 openbare parken. Naast de twee openluchtmarkten zijn er 10 winkelcentra en talrijke eetgelegenheden. Een volledig overzicht maken van de bezienswaardigheden is een bijna onmogelijk opdracht. We sommen hier enkele plaatsen op die je zeker moet bezoeken. Naast de Klaagmuur zijn er nog heel wat andere bijzonder plaatsen. Er zijn heel wat mogelijkheden om, onder begeleiding van een gids, de historische opgraving onder en achter de Klaagmuur te bezoeken.

Jeruzalem-tempel
Jeruzalem oude stad
tempel berg

De tunnel in de tempelberg

Toen de stad het Assyrische leger werd belegerd, beschermde koning Hizkia de watervoorziening door de Gihon-bron te beschermen. Daarvoor werd een 533 meter lange tunnel gegraven in de berg. Een stenen beeldhouwwerk gevonden bij de ingang is een herinnering aan deze ongelofelijke prestatie.

Het Israël Museum

Het Israël Museum bestaat al meer dan 50 jaar en is de grootste culturele instelling in Israël. De archeologie, beeldende kunst en joodse collectie van het museum, met bijna 500.000 objecten, omvatten zowel prehistorische tot moderne werken. Het iconisch decor is een aantrekkingsplaats voor leuke en romantische foto’s.

israel museum
Jeruzalem tuinen
Jeruzalem tuinen en bergen

Na het bezoek aan de talrijke museums, tijd voor de Botanische Tuinen van Jeruzalem

De 30 hectare grote botanische tuinen van Jeruzalem herbergen de grootste plantencollectie in Israël (ongeveer 10.000 soorten) gerangschikt in zes delen die verschillende wereldelen vertegenwoordigen. Bekijk het allemaal aan boord van de "Flower Train", of loop rond naar de overdekte tropische serre. Planten die in de bijbel vernoemd worden, kruiden- en medicinale planten, een bonsai-tuin en een Afrikaanse savanne, het is er allemaal te zien.

Baan je een weg door de menigte op de Mehande Yehuda markt

De markt is een plaats waar altijd iets hip te gebeuren staat. De “shuk,” zoals het beter bekend is in het Hebreeuws, is een hotspot voor culinair toerisme gedurende de ganse dag en voor ontspanning gedurende de nacht. De mix van verse producten, exotische kruiden en sappen, ambachtelijk bier, enz. stimuleren je appetijt.

jeruzalem markt
jeruzalem winkel