KairosPalestina

Tempelberg

Hier vindt u alle informatie over de Tempelberg in Palestina. klik op de knop “lees meer” voor meer informatie.

De Tempelberg en de Rotskoepel

Wanneer ze Jeruzalem bezoeken, willen veel mensen de Tempelberg en de Rotskoepel zien. De Tempelberg is een heilige plaats in de oude stad voor joodse, christelijke en islamitische mensen. Alle bezoekers kunnen de Al-Aqsa-moskee bezoeken, met uitzondering van de Rotskoepel. De beste manier om de site te bezoeken is met een gids.

john-t-eV3kjZsxqIE-unsplash
jeruzalem
robert-bye-V-xEJlG8cz4-unsplash

Korte geschiedenis van de Tempelberg

De Tempelberg wordt gezien als de heiligste plaats voor Joodse gelovigen. De vier muren rond de Tempelberg dateren uit de tijd van de Tweede Joodse Tempeldat is in de eerste eeuw voor Christus. De muren werden gebouwd rond de top van de berg Moria, waar de Bijbelse figuur Abraham zijn zoon Isaak offerde.

De Tempelberg is de derde heiligste plaats voor moslims na Mekka en Medina

Volgens de moslimtraditie maakte de profeet Mohammed zijn er "nachtreis" naar de troon van God. In de zevende eeuw, toen de moslims Jeruzalem veroverden, bouwden ze de Rotskoepel, het met goud bedekte islamitische heiligdom dat te zien is in veel iconische foto's van de oude stad, evenals de Al-Aqsa-moskee.

Tegenwoordig zijn er in het gebied rond de Tempelberg ongeveer 100 verschillende structuren te zien die verschillende in verschillende tijdsperioden gebouwd werden. Zo zijn er verschillende gebedslocaties, bogen en fonteinen. Het is zeker een bezoek waard. Omdat er bepaalde beperkingen voor bezoekers zijn, is het belangrijk om de regels te kennen voordat je vertrekt.

adam-kring-wy4NJhNY5M4-unsplash

Een bezoek aan de tempelberg

Bezoekers betreden het complex via de Mughrabi-poort nabij de westelijke muur. Veel mensen zullen de ingang zien als ze over het plein aan de Klaagmuur tijdens een rondleiding door de oude stad. Hoewel de toegang gratis is, is de site alleen geopend op specifieke tijden. Hierdoor kan de wachtrij lang worden. 

Het is het beste om vroeg aan te komen om toegang te krijgen tot deze onvergetelijke site. De Tempelberg is gesloten voor bezoekers op vrijdag en zaterdag. De toegang tot de site kan ook om veiligheidsredenen, zonder kennisgeving vooraf, gesloten worden. Om binnen te komen moeten zowel mannen als vrouwen bescheiden gekleed zijn. De bezoekers mogen geen heilige joodse voorwerpen meenemen, zoals een gebedenboek of een talliet. Bezoekers kunnen worden gevraagd om hun paspoorten te tonen, dus het is belangrijk om voorbereid te zijn en ervoor te zorgen dat je je paspoort bij hebt.