KairosPalestina

Klaagmuur

Hier vindt u alle informatie over de klaagmuur in Palestina. klik op de knop “lees meer” voor meer informatie.

De klaagmuur

Hoe kun je het meeste halen uit een bezoek aan de klaagmuur?

Wat moet u weten voordat u de klaagmuur bezoekt?

Hoe kun je het meeste halen uit een bezoek aan de Klaagmuur?

Elk jaar verwelkomt de Klaagmuur tienduizenden bezoekers uit alle hoeken van de wereld.

Sommigen komen gewoon om te bidden, terwijl anderen de plaats bezoeken om de goed bewaarde pracht van de muur, evenals de spectaculaire aanblik van honderden mensen gekleed in hun gebedssjaals en die eendrachtig hun gebeden prevelen. De Klaagmuur, ook bekend als de Westelijke Muur, ligt in het hart van het oude stadsgedeelte van Jeruzalem en wordt beschouwd als een van de belangrijkste religieuze plaatsen ter wereld voor volgelingen van het jodendom.

De muur is het enige overgebleven gedeelte van de kalkstenen muur van de Tweede Joodse Tempel, gebouwd door koning Herodes de Grote. Het dateert uit de 2e eeuw voor Christus en is een van de drie ondersteunende muren van de Tempelberg. De Westelijke Muur werd een heiligdom toen het joden verboden werd de Tempelberg binnen te gaan.

daniel-newman-SMfKVrM62Hg-unsplash
juanma-clemente-alloza-cXHVU6C8GgY-unsplash

De dode zee

lees hier alles over de dode zee. scroll omlaag of klik op de knop “lees meer” voor meer informatie.

Jeruzalem

hier vindt u alle informatie over jeruzalem. klik op de knop “lees meer” voor meer informatie.

Tempelberg

hier vindt u alle informatie over de Tempelberg in Palestina. klik op de knop “lees meer” voor meer informatie.

Wat u moet weten voordat je de Klaagmuur bezoekt

thomas-vogel-PiU7uW9ZX9c-unsplash
joshua-sukoff-6rI-6BbwmFY-unsplash

Hoe komt u hier?

De vier ingangen die leiden naar de Klaagmuur zijn de Jaffapoort, de Nieuwe Poort, de Damascuspoort en de Zionpoort.

De Zionpoort ligt het dichtst bij de Joodse wijk en de berg Sion. Degenen die de Armeense en christelijke wijk willen bezoeken, moeten de Jaffapoort binnengaan, maar de nieuwe poort aan Jaffa Street past het beste bij de bezoekers van de christelijke wijk. De Damascus-poort is de dichtstbijzijnde ingang naar de moslimwijk. 

In de oude stad moeten bezoekers navigeren door het doolhof van smalle straatjes en steegjes, vol met cadeauwinkels, koffiehuizen en restaurants. Bewegen in de oude stad kan een uitdaging zijn vanwege een slechte ontvangst voor de mobiele telefoon, dus een goede ouderwetse papieren kaart meenemen kan een goed idee zijn.

Wat je moet dragen en hoe je je moet gedragen wanneer je de Klaagmuur Muur bezoekt

Bezoekers van de Westelijke Muur zijn verplicht zich te houden aan een bescheiden dresscode.

Mannen die de gebedsafdeling naderen, moeten hun hoofd bedekt houden, hetzij door het dragen van een Kappa, een eenvoudige hoed zonder versieringen of een pet. Eenvoudige papieren hoofddeksels zijn ook verkrijgbaar bij de ingang van de gebedsruimte.

Vrouwen die de muur willen benaderen, moeten zich respectvol kleden en bij voorkeur een shirt dragen met mouwen en een lange rokken of een broek. Blote schouders, korte rokken en shorts zijn niet toegestaan. Sjaals in donkere kleuren en een vorm van een omhullende rok zijn verkrijgbaar bij de ingang van het gebedsgedeelte. Er zijn ook strikte gedragscodes tijdens de Sabbat en Joodse feestdagen, waaronder een verbod op roken, eten, schrijven, foto’s maken en elke vorm van digitale apparatuur gebruiken, vooral smartphones.

tim-mossholder-T5ihfdJ5_aU-unsplash