KairosPalestina

Reizen in Palestina

Hier vindt u alle informatie over reizen in Palestina. klik op de knop “lees meer” voor meer informatie.

Reizen in Palestina

Welke cultuur hebben Palestijnen?

Hoe is het om te reizen in Palestina?

Palestina is een land vol verrassingen

De overgrote meerderheid van de reizigers naar Palestina bezoekt met het land rond Kerstmis, wanneer Bethlehem duizenden bezoekers ontvangt voor de Middernachtmis. Leiders van de verschillende christelijke godsdiensten leiden processies vanuit Jeruzalem.

Voor religieuze reizigers zullen Kerstmis en Pasen grote momenten zijn, maar de prijzen zijn lager en de accommodatie is gemakkelijker te vinden op andere momenten van het jaar. Ook gedurende andere periodes is er heel wat te ontdekken.

klaagmuur
processie
ivanna-vinnicsuk-SAkbaRsnEEg-unsplash
robert-bye-gFSqwxMTYXw-unsplash

De Westelijke Jordaanoever

De Westelijke Jordaanoever bestaat grotendeels uit een bergachtig, vruchtbaar gebied. Je kunt er genieten van weelderige, groene weiden, opgefrist door de geur van olijfbomen en tijm.

Een bezoek aan het landelijke deel van de Westelijke Jordaanoever is absoluut een van de hoogtepunten.

Palestina heeft prachtige christelijke kloosters

Op de Westelijke Jordaanoever zijn de meest verbazingwekkende christelijke kloosters gebouwd. Ze zijn vaak gebouwd op een klif. Of je nu religieus bent of niet, je ogen zullen gezegend worden door deze architectonische meesterwerken.

De drie belangrijkste kloosters zijn: Mar Saba, bereikbaar vanuit Bethlehem tijdens een dagje uit, Monastery of the Temptation in Jericho en St George Koziba in Wadi Quelt, dicht bij Jericho.

robert-bye-W4V4vtq36NU-unsplash
radu-marcusu-OtYj9i2ITXU-unsplash

Palestijnen hebben een mediterrane cultuur, vergelijkbaar met Libanon

Vóór 1948 was de huidige staat Israël de thuisbasis van veel Palestijnen, wat betekent dat ze vroeger langs de Middellandse Zeekust leefden. Daardoor hebben ze nog steeds enkele van hun mediterrane tradities behouden. Dit betekent dat al je maaltijden worden geserveerd met olijfolie.

De Westelijke Jordaanoever is de modernste en meest geciviliseerde regio in het Midden-Oosten

Met een grote middenklasse bevolking, leven de mensen er relatief goed, vergeleken met hun Arabische buren. Bovendien zijn de meeste restaurants, winkels en hotels goed onderhouden. Eten gaat verder dan shoarma en falafels.

De Palestijnse keuken is gevarieerd en hoewel het waar is dat de meeste restaurants alleen Arabisch fastfood serveren, kun je in elke stad restaurants vinden met traditionele zelfgemaakte gerechten.

tim-mossholder-WPkcbpRv1jg-unsplash

Bent u geïnteresseerd?

Bekijk de locatie van Palestina!

Bekijk snel de locatie van Palestina via Google Maps, of bekijk de meest bekende plekken in Palestina zoals de Westerlijke Jordaanoever, de Gazastrook en Ramallah.