You are currently viewing Een snelle auto verzekeren? Hier moet je goed op letten

Een snelle auto verzekeren? Hier moet je goed op letten

Heb je het idee om een snelle auto aan te schaffen? Wil je bijvoorbeeld een mooie Porsche, een mooie Audi of een heuse Ferrari aan te schaffen? Indien je een snelle auto aan gaat schaffen, moet je goed rekening houden met jouw autoverzekering.

Het is namelijk niet aan te raden om lukraak voor een autoverzekering te kiezen. Nee, wij helpen je graag op weg om de beste verzekering voor een snelle auto te vinden.

Snel = duur = meer risico

Als je een snelle auto wilt verzekeren, kijkt een verzekeringsmaatschappij kritisch naar jouw aanvraag. Over het algemeen zijn snelle auto’s namelijk duur, waardoor een verzekeringsmaatschappij verhoudingsgewijs veel risico loopt.

Om dit risico zo goed mogelijk te dekken, ligt de premie van de autoverzekering relatief hoog. Dat is zeker het geval als je nog een jonge bestuurder bent. Een jonge bestuurder die een snelle auto wilt verzekeren, is bij de meeste maatschappijen direct een rode vlag. Of je kunt de auto helemaal niet verzekeren of je betaalt behoorlijk veel voor jouw premie.

WA volledig casco

Het advies is om bij een snelle auto sowieso voor een WA volledig casco autoverzekering te kiezen. Ook dit heeft weer met de waarde van een auto te maken. De meeste snelle auto’s zijn relatief duur, waardoor je jouw auto graag zo compleet mogelijk wilt verzekeren. Dat doe je door te kiezen voor een WA volledig casco autoverzekering.

Kun je ook voor een WA autoverzekering kiezen? In principe is dit mogelijk, maar sommige maatschappijen gaan hier sowieso niet mee akkoord. Volgens hen is dat geen passende verzekering voor een snelle/dure auto.

Maak een goede vergelijking

Het vergelijken van autoverzekeringen is altijd een goed idee. Het is zéker een goed idee als je een snelle auto wilt verzekeren. De ervaring leert namelijk dat de premies nogal variëren voor dergelijke auto’s. Maak daarom een goede vergelijking tussen de verschillende verzekering. Kijk hierbij ook eens naar speciale verzekeringen, zoals een Audi verzekering. Dat is een verzekering die speciaal voor modellen van Audi geschikt is; dit zie je ook terug aan het prijskaartje van de autoverzekering.