You are currently viewing De mooiste vakantieparken in Duitsland

De mooiste vakantieparken in Duitsland

  • Post author:
  • Post category:Vakantie

Duitsland voor een schitterende vakantie Duitsland is een schitterend vakantieland, waarbij de mogelijkheden ongekend zijn. Juist omdat Duitsland zo’n enorm groot land is, heeft Duitsland voor iedere vakantiewens wel iets te bieden. Duitsland is een modern land, waar het u tijdens een vakantie aan geen enkele faciliteit zal ontbreken. Kiest u voor een vakantie in Duitsland, dan kiest u tevens voor een vakantie, waarbij gezelligheid de boventoon zal voeren. De eet en drinkgelegenheden in Duitsland zijn altijd van een goede kwaliteit en Duitsland staat bekend om de goed gevulde borden en glazen. Het zal de innerlijke mens tijdens een vakantie in Duitsland dus aan niets ontbreken. Qua klimaat is Duitsland gelijk aan Nederland, wat inhoudt dat er rekening gehouden moet worden met een spatje regen.

Welk soort vakantie in Duitsland

Duitsland is uitermate geschikt voor vele soorten vakanties. Dit komt door de verscheidenheid aan natuurgebieden die Duitsland kent. Gaat u bijvoorbeeld op vakantie naar de Oostzee, dan heeft u een prachtige kustlijn met de mooiste strand accommodaties voor een echte luier vakantie. Houdt u meer van een actieve vakantie, dan biedt Duitsland tal van mogelijkheden om heerlijk in de natuur te wandelen of te fietsen. Of u naar het Sauerland, Schwarzwald of de Beierse Alpen op vakantie gaat, overal vindt u de mooiste bossen, meren en pittoreske plaatsjes. Een tip voor het boeken van een vakantiehuis is Dancenter: Zij hebben prachtige vakantie accommodaties op prachtige plekken middenin de natuur.  Naast de mooiste voorjaar, zomer en herfst vakanties, is Duitsland ook een vooraanstaand wintersport land. Naast gezellige wintersport gebieden in hoog Sauerland, biedt Beieren met zijn hoge Alpen ook een uitdaging voor de ervaren en gevorderde skiërs. Een populair vakantiepark is bijvoorbeeld Nordseebad Otterndorf.

De verschillende culturen

Naast tal van prachtige vakantie gebieden, kent Duitsland ook een grote verscheidenheid aan culturen. Of u naar het noorden, zuiden, oosten of westen gaat, overal zult u opnieuw versteld staan van de mooiste kerken, kastelen, burchten, dorpjes en steden. Of een vakantie gezellig en leuk wordt, kan tevens afhangen van de gedragsregels en de cultuur van de lokale bevolking in de vakantieplaats waar u heen gaat. Zo zal de bevolking in het ene gedeelte van Duitsland hulpvaardiger en vriendelijker zijn, dan in het andere gedeelte van Duitsland.

Het voormalige Oostblok

Duitsland is sinds 1989 weer een geheel, zodat het Duitsland in het voormalige Oostblok ook tot de vakantiemogelijkheden is gaan horen. Voor die tijd was er ook wel vakantie in Oost Duitsland mogelijk, alleen waren de faciliteiten erg primitief en luxe hoefde u niet te verwachten. Tegenwoordig is er inmiddels ook veel toerisme in Oost Duitsland en zijn de faciliteiten en accommodaties zeer modern. Oost Duitsland kent tevens vele mooie natuurgebieden en een rijke cultuur. Het voordeel met een vakantie in Oost Duitsland is nog steeds de prijs. Hoewel het tegenwoordig een groot Duitsland betreft, kunnen de prijsverschillen aanzienlijk zijn. Een huis kopen in Duitsland Sauerland kan een aantrekkelijke investering zijn.

Hoe reis ik naar Duitsland

Het wegennetwerk in Duitsland is zeer goed en overzichtelijk. Met een bus, auto of motor op vakantie gaan in Duitsland, is dan ook een goede optie. De afstand kan echter wel oplopen tot over de 1000 kilometer. Het spoorwegennetwerk in Duitsland is goed onderhouden en aangelegd, zodat met de trein op vakantie gaan, ook een goede mogelijkheid biedt. Met het vliegtuig op vakantie naar Duitsland is ook een goede optie, er zijn namelijk tal van vliegvelden over heel Duitsland verspreid.