You are currently viewing De populaire badplaatsen van Egypte

De populaire badplaatsen van Egypte

Een stralende hemel, adembenemende koraalriffen en parelwitte stranden. Aangevuld met een bezoekje aan de piramides in Caïro en je hebt de perfecte basis voor een leuke vakantie in een van de badplaatsen van Egypte. In Egypte kan je eigenlijk het hele jaar door genieten van heerlijke weer. Met een gemiddelde temperatuur van 35 graden Celsius zijn de zomers wel er erg warm. In de winter zijn de temperaturen er juist aangenaam, waardoor het ook de beste periode is om een van de badplaatsen te bezoeken.

 

De kust van Egypte aan de Rode Zee is niet alleen populair bij vakantiegangers, maar ook bij duikers en watersportbeoefenaars. De onderwaterwereld is er bijzonder indrukwekkend en daarnaast is het zeewater altijd aangenaam warm. In de zomer kan de temperatuur van het helderblauwe zeewater zelfs oplopen tot bijna 30 graden Celsius. Aan de Rode Zee vind je bekende badplaatsen zoals Hurghada, El Gouna, Sharm el-Sheikh, Dahab en Marsa Alam.

Hurghada

Hurghada ligt direct aan de Rode Zee en is de meest moderne en populaire badplaats van Egypte. De stad heeft ongeveer 200.000 inwoners, waarvan een groot deel leeft van het toerisme. Aan hotels, duikscholen en reisgidsen zal er dus niet snel een tekort zijn. Toeristen komen hier massaal naartoe voor de ongerepte stranden, de warme wateren, de spectaculaire koraalriffen en de prachtige onderwaterwereld vol met exotisch zeeleven. Ook heeft de badplaats een grote verscheidenheid aan hotels en vakantieresorts. Vele hotels beschikken ook vaak over een eigen stuk privéstrand. Hier vind je tips voor goedkope vluchten naar Hurghada.

 

Het nachtleven van Hurghada is erg levendig, met vele activiteiten en moderne sfeervol aangeklede discotheken. Een deel van het nachtleven vindt plaats op het strand en in de drukbezochte strandbars. Naast de vele bars zijn er in Hurghada ook genoeg restaurants te vinden waar je lekker kan eten. Je kan er naast de lokale Egyptische keuken ook genieten van een verscheidenheid aan Franse, Thaise, Mexicaanse en Japanse specialiteiten.

El Gouna

De badplaats El Gouna is in 1989 kunstmatig aangelegd en ligt op ongeveer 75 kilometer afstand van Hurghada. Deze plaats is nog niet zo oud, maar wordt wel al het Venetië van Egypte genoemd. De plaats bestaat namelijk uit verschillende eilanden, die verbonden zijn door middel van bruggen. De huisjes die er staan zijn ook nog gebouwd in de Nubische Stijl, waardoor je er kan genieten van een authentieke Egyptische uitstraling.

 

Veel toeristen komen naar El Gouna vanwege Zeytuna Beach en de eilandjes. Zeytuna Beach is het strand van El Gouna dat in een lagune ligt. Hier kan je niet alleen heerlijk tot rust komen, maar ook veel watersporten beoefenen en meedoen aan de verschillende excursies die er worden georganiseerd.

Sharm el-Sheikh

Sharm el-Sheikh ligt op het Egyptische schiereiland Sinaï en vormt door het kalme en heldere wateren van de Rode Zee een aantrekkelijke locatie om te duiken. Snorkelen en duiken in de Rode Zee is prachtig door de uitstekende kwaliteit van het zeewater en de prachtige onderwaterwereld. Naast duiken kan je er ook andere watersporten beoefenen zoals waterskiën en windsurfen. Sharm el-Sheikh is een badplaats met vele resorts, waarvan een groot deel direct aan de kust ligt, zodat je direct kan genieten van het strand en de zon. Het is dus een goede plek om heerlijk tot rust te komen op het strand en zonder haast de vele souvenirwinkeltjes en shisha gelegenheden te ontdekken.

 

Een bezoek aan het Ras Mohamed National Park, helemaal in het zuiden van de Sinaï, is voor toeristen ook redelijk gebruikelijk. Hier vind je prachtige koraalriffen en meer dan 1000 soorten vissen en andere zeedieren, zoals zeeschildpadden. Het WOII wrak van de SS Thistlegorm, dat wordt gezien als één van de mooiste wrakduik plekken ter wereld, is er ook te bewonderen. Vliegen kan eenvoudig op de luchthaven van Sharm El Sheikh (SSH). Dit is een modern vliegveld waar dagelijks veel airliens op vliegen.

Makadi Bay

Makadi Bay ligt ten zuiden van Hurghada en is een vrij nieuwe hotelzone die steeds populairder wordt. Het gebied ligt aan een prachtige baai in de Rode Zee en heeft een zandstrand dat erg geleidelijk afloopt. Het plaatsje is erg in opkomst als toeristische badplaats, maar heeft geen uitgebreid centrum. Er staan vooral hotels en resorts, met in het midden restaurants, cafés en een aantal winkeltjes. Makadi Bay is vooral geschikt voor vakantiegangers die willen genieten van een rustige en goed verzorgde vakantie. Naast wandelen langs de baai kan je ook hier natuurlijk perfect snorkelen en duiken.

Dahab

Het strand van Dahab wordt omgeven door de prachtige bergen van de Sinaï. Op het strand kan je dus altijd genieten van een prachtig uitzicht. Dahab neemt in toe in populariteit, maar zowel in de badplaats zelf als op het strand is het een stuk rustiger vergeleken de grotere badplaatsen langs de Rode Zee. Wel is het strand populair onder surfer vanwege de gunstige windomstandigheden. Vroeger was Dahab vooral een hippiebestemming, maar de relaxte sfeer uit deze vervlogen tijd is nog altijd merkbaar aanwezig.

 

Marsa Alam

Dit plaatsje ligt ongeveer 270 km ten zuiden van Hurghada en was oorspronkelijk een klein vissersdorpje. Tegenwoordig wordt Marsa Alam steeds populairder omdat het gepromoot wordt als nieuwe topbestemming in Egypte. Je vindt er een prachtige kuststrook van bijna 200 kilometer, indrukwekkende luxe resorts en eenvoudige divingcamps langs een boulevard met palmbomen. Voor snorkelaars is Marsa Alam een aantrekkelijke bestemming vanwege de prachtige snorkelgebieden op 10 meter van het strand. Daarnaast zijn ook de verschillende excursies naar overblijfselen uit de faraonische periode van Egypte erg in trek. Het strand tussen de resorts en de zee is niet bepaald lang, maar dat wordt gecompenseerd met een kristalheldere zee met unieke duiklocaties, goede kwaliteit hotels en uitstekende restaurants.

Marsa Matruh

Hoewel de populairste Egyptische badplaatsen aan de Rode Zee liggen, vindt je in het noorden van Egypte ook prachtige stranden langs de Middellandse Zeekust. Marsa Matruh is bijvoorbeeld een bekend vakantieoord voor de inwoners van Caïro. Het is een vrij afgezonderde bestemming met drie mooie stranden. Gharam Beach, Agiba Beach en Cleopatra Beach zijn stuk voor stuk prachtig en meestal ook rustiger dan de stranden langs de Rode Zee. Volgens de legende kwam zelfs koningin Cleopatra daar ook om te zwemmen. Als je dus haar voetsporen wit betreden moet je zeker ook het Cleopatra Beach opzoeken.